Energie besparen doen we samen
op Gooimeer Noord en Zuid

Gooise Meren ondersteunt en stimuleert

Weleens van het Activiteitenbesluit Milieubeheer gehoord? Of van de Energie Maatregelen Lijsten (EML)? Weet je dat bedrijven sinds juli verplicht zijn de Rijksdienst voor Ondernemers (RVO) te informeren welke maatregelen ze hebben genomen om energie te besparen en wat het energieverbruik is? Deze informatieplicht geldt voor alle bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit verbruiken of meer dan 25.000 m3 aardgas of een equivalent ervan. Het doel: de CO₂-uitstoot verminderen binnen de gestelde termijn.


Natuurlijk weet je ervan, maar dat je soms door het energiebesparings-verplichtingenbos de bomen niet meer ziet is niet verwonderlijk. Je bent niet de enige en daarom gaat de gemeente Gooise Meren je ondersteunen met de bijzondere pilot Stimulerend Toezicht. Je staat er niet langer alleen voor. We gaan ervoor zorgen dat je weet welke regels er gelden voor bedrijven en hoe je tot de juiste beslissingen komt om aan de energiebesparings- en informatieplicht te voldoen.


De gemeente helpt een handje

Wij maken het energieverbruik van je bedrijf inzichtelijk en laten zien welke mogelijkheden binnen bereik zijn om energie te besparen. We berekenen hoeveel er terug te verdienen is en in welke tijdspanne. Bij het doorvoeren van energiebesparende maatregelen staan energiespecialisten je bij en weet je je ondersteund door slimme technologie en erkende rekenmethoden.


De gemeente Gooise Meren biedt je deze ondersteuning drie jaar lang kosteloos aan. In deze periode gaan we niet handhaven op energiebesparing, omdat we ervan uitgaan dat je alles met onze ondersteuning binnen drie jaar op orde krijgt. Tel uit je winst!


Kom 28 november 2019 naar de bedrijvenavond Stimulerend Toezicht bij Chrysal. Dan vertellen wij alles over deze unieke manier van samenwerken.